Флавон КИДС /FLAVON KIDS/ – 240 мл.

Флавон КИДС е унгарски продукт, плод на научните постижения на двама големи унгарски учени физиолози, единият от които е нобелов лауреат и откривател на витамин C.

Флавон КИДС е концентрат от екологично чисти плодове и се получава след вакуумно студено пресоване и изпаряване на добре узрели, набрани до 24 часа преди обработката плодове. Благодарение на това в тях са запазени активни всички ензими, витамини, микроелементи и ФЛАВОНОИДИ в синергия. Именно на това се дължат бързите и видими подобрения на здравето при всички, които консумират продуктите на FLAVON.

Освен плодовете, продуктът съдържа специално разнообразие от добавени витамини и фолиева киселина, които също са важни на тези етапи от развитието.

Благодарение на приятния, плодов вкус, мирис и консистенция, дори най-малките деца са щастливи да го консумират. Неговите компоненти допълват едностранната диета, която децата често имат.

За цена и поръчка: e-mail или Facebook page

 

Описание

Флавон КИДС е унгарски продукт, плод на научните постижения на двама големи унгарски учени физиолози, единият от които е нобелов лауреат и откривател на Звитамин C.

Нуждите на децата се различават значително от тези на възрастните, така че трябва да обърнем специално внимание на тяхната диета.  Съставките на Флавон КИДС  са специално подбрани, за да допринасят за здравословния растеж на детето и също така са много полезни по време на бременностт. 

Флавон КИДС е концентрат от екологично чисти плодове и се получава след вакуумно студено пресоване и изпаряване на добре узрели, набрани до 24 часа преди обработката плодове. Благодарение на това в тях са запазени активни всички ензими, витамини, микроелементи и ФЛАВОНОИДИ в синергия.

Освен плодовете, продуктът съдържа специално разнообразие от добавени витамини и фолиева киселина, които също са важни на тези етапи от развитието.

За кого е предназначен и как да приемаме Флавон КИДС?

Препоръчва се консумацията на Флавон КИДС:

 • на деца, бременни и кърмачки
 • ако детето ни не консумира достатъчно плодове
 • защото съдържа веществата, необходими за растежа и развитието на децата
 • защото има добавени витамини (B1, B2, B3, B5, B6, B12, C, H), за да го направим още по-ефективен

Препоръчителен дневен прием: 

 • За деца на възраст между 2 и 4 години една мерителна лъжичка на ден, докато децата на възраст между 5 и 10 години могат да вземат същото количество два пъти дневно след хранене.
 • Бременните могат да вземат една мерителна лъжица два пъти дневно от втората половина на бременността.
 • Продуктът действа с натрупвате и поради това трябва да се започне преди началото  на есенно-зимния сезон.
Бурканчето е 240мл / 200 гр.  (1 мерителна лъжичка е около 3 гр)
Прието е, че съдържа 40 дози за 40 дни

Съставки на Флавон КИДС


Използвани са само естествени съставки при производството на Флавон КИДС. Той НЕ съдържглутен, съвместим е с веган хранене и е кашер.

Концентратът съдържа специално  добавени витамини (B1, B2, B3, B5, B6, B12, C, H), предназначени специално за деца, и фолиева киселина, която е от съществено значение за бременните и кърмещите майки.

Съдържа следните плодове и зеленчуци:

 • Вишни – Освен, че съдържат големи количества витамин А и С, вишните са богати на желязо, калций и магнезий, както и на магнезиева и фолиева киселина. Специалната им активна съставка е мелатонин, който контролира цикъла на сън и будуване на организма.
 • Къпини – Tрадиционната народна мъдрост често препоръчва този плод на децата. Тоj има високо съдържание на калций и фосфор. Къпините са богати на флавоноиди и съдържат много витамин А, С, фолиева киселина и витамин В1, В6, рибофлавин, пантотенова киселина и ниацин.
 • Боровинки – Имат високо минерално съдържание. Сред флоаноидите им трябва да бъде споменат миртилин. В сравнение с други плодове имат високо съдържание на естествен лутеин, който е естествен източник на витамин С, В1 и В2.
 • Касис – Древните римляни го наричат goutberry. Съдържанието му на витамин С е по-високо отколкото на цитрусите или зелените пиперки. Забележителен източник на витамин В. Значителен източник на  желязо, манган и мед . 
 • Облепиха – Характеризира се с широк спектър на флавоноидни съединения, които имат положителни ефекти върху човешкото тяло. Изключителен източник на калий, магнезий,
  фосфор, желязо и антиоксидант. Използва се за конфитюр, вино, сок, ликьор, желе.
 • Червено цвекло – Съдържа калий и калций. Фолиева киселина, която има важна роля във феталното развитие е налице в значителни стойности. Червеният му оцветител наречен бетанин е известен с многобройните си положителни ефекти. То също така е широко използвано като естествен оцветител на хранителни продукти.