wellness_club_doTerra_toenail_fungus_cure

4 Етерични масла, с които да излекуваме гъбичките

Въпреки че обикновено са безвредни, след като веднъж се появят, гъбичките по ноктите могат да бъдат много дразнещи. Стъпалата изглеждат неприятно, а да прикрием проблема с лак за нокти не е решение. Също така неизбежните затворени обувки през зимния сезон само влошават положението.  За себе си доказахме, че етеричните масла са толкова ефективни, колкото и кремовете за търговски цели, но без  химикалите. 

Бързи съвети за превенция и лечение

Преди да разгледаме най-добрите етерични масла за лекуване на гъбички по ноктите, ето някои бързи съвети за ускоряване на лечебния процес и предотвратяване на по-нататъшни инфекции с гъбички в бъдеще!

§ Превантивно

  • Не носете влажни чорапи. Влажната и топла среда е мястото, където гъбите процъфтяват. Първо проверете дали чорапите са сухи, преди да ги поставите.
  • Когато използвате обществени съблекални, никога не ходете боси. Винаги използвайте джапанки.
  • Въздържайте се от носенето на тесни обувки.

§ Ако вече сте засегнати от гъбички по ноктите 

  • Позволете на пръстите на краката си да дишат, като оставате колкото се може повече боси.
  • Редовно отстранявайте засегнатите, израстнали участъци от ноктите.
  • Почиствайте и стерилизирайте редовно инструментите,  които ползвате.

Тези 4 етерични масла ще излекуват гъбичките по ноктите бързо и натурално!

Чаено дърво

Етеричното масло от чаено дърво съдържа терпенин-4-ол, терпеноид, който е известен като силно антибактериален и противогъбичен, което му позволява да убие прочутите дерматофити, които са една от основните причини за гъбичките по ноктите.

Начин на употреба: Поставете около 3 до 5 капки етерично масло от чаено дърво върху чиста, памучна топка и нанесете с потупване върху заразения нокът, след като сте го почистили и изсушили добре.

За поръчка: Чаено дърво 5 мл.

 

Риган

Сред етеричните масла за лекуване на гъбички по нокътя, етеричното масло от риган е най-ефективното. То е мощен фунгицид, бактерицидно и антимикробно. Проучване, проведено от университета в Джорджтаун, установило, че само малка концентрация от етерично масло от риган е достатъчно, за да унищожи всички гъби от Candida albicans.

Начин на употреба: Използвайки капкомер, поставете капка от етеричното масло от риган върху заразения нокът. Изчакайте в продължение на поне 10 минути, за да позволите на етеричното масло да попие по-дълбоко.  Ако нямате капкомер, можете да използвате чиста клечка за уши.

За поръчка:Риган 5 мл.

 

Карамфил

Етерично масло от карамфил има високо съдържание на еугенол (около 60-90%), което го прави едно от най-добрите етерични масла за лекуване на гъбички на нокътя. Поради високото съдържание на еугенол, етеричното масло от карамфил има антисептични, противогъбични и анестезиращи свойства, които го правят ефикасно етерично масло за дрожди и гъбични инфекции, включително и за такива между пръстите и по кожата на стъпалата.

Начин на употреба: Анти-гъбичен крем с масло от Карамфил –  Омекоте  на водна баня две супени лъжици сурово масло от шеа. След което, добавете около 5 до 10 капки етерично масло от карамфил и разбъркайте добре с помощта на дървена шпатула за 5 минути, докато стане пухкаво. Съхранявайте в малък стъклен контейнер и нанасяйте с чисти пръсти.

За поръчка:Карамфил 15 мл.

 

Мащерка

Съдържащо около 20-54% тимол, етеричното масло от мащерка е известно като биоцид, вещество, популярно със способността си да убива вредни микроби. Тимолът има мощни антимикробни и анти-гъбични свойства, които са ефективни срещу гъбичките по нокътя.

Начин на употреба: Масло за нокти с масла от мащерка и жожоба: В малка бутилка с капкомер ( около 30 мл.) поставете масло от жожоба и 3 до 5 капки етерично масло от мащерка. Разклатете добре, за да се смесят. Поставете капка върху заразения нокът  и го оставете да проникне в продължение на поне 15 минути.

За поръчка:Мащерка 15мл.