Onguard_breathe_blog_post_top_essential_oil_blends_for_winter

Най-използваните бленди масла през Зимата – dōTERRA On Guard® и dōTERRA Breathe®

Най-използваните бленди масла през Зимата от мен и моето семейство несъмнено са: dōTERRA On Guard® и dōTERRA Breathe®.  Те задължително са ни подръка, когато времето стане по-студено и сезоните се променят. Защо? Тайната е в самите бленди.

doTERRA On Guard

Всеки ден на работа, в училище, в магазина или градския транспорт, сме заобиколени от хора които подсмърчат, кихат и кашлят и се опасяваме, че е само въпрос на време, преди да се присъединим към техните редици. Стремим се да се предпазим от студа, завиваме се в шалове, шапки и ръкавици. Правим всичко възможно да поддържаме въздуха в помещенията чист и мием често ръцете си. Но това което наистина ни е необходимо е да изградим по-добра защита срещу влиянието на околната среда, като подкрепим работата на имунната си система. DoTERRA On Guard е идеалният отговор и на въпроса как да го направим по естествен начин!

Подкрепата на имунната система започва с етеричните масла за стимулиране на имунната система, включени в състава на блендата: кора от Див Портокал (Wild Orange Peel), Канелен лист (Cinnamon Leaf) и Канела (Cinnamon Bark). Другите масла в блендата включват Карамфил (Clove Bud), който, когато се приема вътрешно помага на сърдечносъдовата система и Евкалиптов лист (Eucalyptus globulus), който също така спомага лекото дишане и оралното здраве. Този Eucalyptus Leaf е различно масло от стандартното масло от Евкалипт (Eucalyptus) на doTERRA, което не е за вътрешна употреба. И накрая, есенциалното масло от Розмарин (Rosemary ) поддържа здравословна дихателна функция.

Как да използваме?

  • Най-добрият начин да използваме DoTERRA On Guard за максимална полза за имунната ни система е да я вземем вътрешно, било в напитка, или във веган капсула.
  • Дифузвана блендата спомага за пречистване на въздуха в сезона на настинки и грип. Също така се използва за инхалации – 1-2 капки в съд с гореща вода и дишаме парите.
  • Да започнм деня като поставим по 1-2 капки от маслото на стъпалата и разнесем с леки масажни движения. Пододящ метод при деца над 3 години.

 

doTERRA Breathe

Друга линия на защита срещу сезонните заплахи е DoTERRA Breathe. Блендата е предназначена да бъде използвана само локално или ароматно. DoTERRA Breathe подпомага дишането със своя освежаващ и охлаждащ аромат и помага при настинки, хреми и запушен нос. Например, чрез дифузване на това масло във въздуха може да сведем до минимум ефектите от сезонните заплахи. Също така се прилага върху гърдите, като се разрежда с фракционирано кокосово масло, ако е необходимо. 

Маслата, които съставляват DoTERRA Breathe, са Лаурел лист, Eвкалипт лист (Eucalyptus globulus), Mента (Peppermint), лилав лист, Лимонов пилинг (Lemon Peel), Равинсара лист (Ravintsara Leaf), Равненца лист (Ravensara Leaf) и Кардамом семена (Cardamom Seed). 

Как да използваме?

  • Ароматно, при респираторни проблеми, запушен нос и за спокоен сън през ноща – 3-4 капки в дифузер.
  • Нанесете 1-2 капки върху гърдите или ходилата, за да се предпазите от сезонни вируси и да дишате по-леко.