wellness_club_doTerra_oils_8_most_powerful_oils_for gems

НЕПРЕКЪСНАТО БОЛНИ? Тези 8 мощни етерични масла практически могат да убият всеки микроб!


Много хора използват етерични масла за ароматерапия, масаж и някои други спа процедури. Освен тях, учените са потвърдили, че етеричните масла притежават многобройни други качества и могат да се използват за лечение на различни заболявания. 

Стотици различни етерични масла са на разположение и много от тях имат мощни антибактериални свойства.

В един доклад на Световната здравна организация (СЗО) се твърди, че по-голямата част от сериозните здравословни проблеми в света всъщност са резултат от дълги периоди на небрежна и необоснована злоупотреба с антибиотици, както и от използването на антибиотици при животни, които се отглеждат за мляко и месо.

Ето защо най-доброто нещо, което направих за себе си и семейството си, е преминаването към естествени средства за защита, а именно етеричните масла. 

Следните 8 масла са етеричните масла с най-мощни антибактериални свойства:

 

1. МАЩЕРКА / Мащерка /Thyme/ 15 мл. Етерично масло /

Етеричното масло от мащерка има мощни антибактериални, антисептични, антиспазматични и успокояващи свойства.

Маслото може да облекчи настинките и грипа, да изчисти натрупаните секрети, да се бори с инфекции и да лекува  горните дихателни пътища. Също така маслото от мащерка има и други мощни детоксикиращи свойства.

Етеричното масло от мащерка може да се използва ефективно и за лечение на рани, хронична умора и подагра. Както и  при менопауза, менструални и предменструални симптоми.

За да се възползвате от неговите антибактериални и други свойства, трябва само да поставите няколко капки в дифузер или няколко капки в гореща вода и да вдишате ароматната пара.

 2. ЧАЕНО ДЪРВО / Чаено дърво /Melaleuca/ 15 мл. Етерично масло / и /Чаено дърво /Melaleuca/ 5 мл. Етерично масло /

Етеричното масло от чаено дърво е единственото от тази група антивирусни, антибактериални и антимикробни масла, което можете да нанесете директно върху кожата, без да е необходимо първо да го разреждате. Много често се използва за лечение на екзема, псориазис, акне и брадавици.

Редица проучвания потвърждават невероятните ефекти на маслото от чаено дърво. През 2004 г. научен преглед заяви, че то може ефективно да унищожи бактериите, да лекува инфекции като метицилин-резистентен Staphylococcus aureus и може да се използва върху рани като допълнителна терапия. А в друго проучване от 2013 г., е установено, че маслото лекува рани, инфектирани с упорития Staphylococcus aureus, значително по-бързо от конвенционалното лечение.

 • За облекчаване на настинки, грип, задръстване на гърдите или запушен нос, използвайте няколко капки в дифузер.
 • Инхалацията с пара на маслото може също така да изчисти задръстването на носните канали и да се бори срещу бактериите, просто чрез дишане на парите от съд с вода, към която са добавени няколко капки масло за около 5 минути.
 • За лечение на гъбични инфекции, между пръстите на крака или гъбички на нокътя и др. се прилага директно към засегнатата зона. Повече информация за лечение на гъбички можете да намерите ТУК

3.  БЕРГАМОТ / Бергамот /Bergamot/ 15 мл. Етерично масло /

В допълнение към изключително приятният аромат, етеричното масло от бергамот също така притежава мощни антибактериални свойства. То се използва от векове в Италия като естествено средство за облекчаване на главоболието, успокояване на напрежението в мускулите, лекуване на белези и лечение на чревни паразити (червеи).

Маслото може да бъде много полезно при лечението на акне, рани, херпес и язви в устата и е особено ефективно, когато става въпрос за борба с бактерии като ендокардит и менингит, както и инфекции на пикочните пътища.

 • За лечение на инфекции на пикочните пътища, можете да добавите няколко капки към дифузер или просто да го разредите и да го добавите към базово масло за втриване на гърлото и корема.

4. КАНЕЛА / Канела /Cinnamon Bark/ 5 мл. Етерично масло /

Това е едно от най-мощните антибактериални етерични масла, което можете да получите. Проучване, проведено през 2006 г. от Института за изследване на ентомологията на Колеж Лойола заключи, че маслото може ефективно да лекува различни видове бактерии, включително Staphylococcus aureus, Escherichia coli, Bacillus subtilis, Klebsiella pneumonia и Pseudomonas aeruginosa.

 • За да пречистите въздуха и да унищожите бактериите във него, използвайте 1-2 капки в дифузер.
 • В комбинация с масла от чаено дърво, евкалипт, карамфил или други антибактериални масла, само за няколко минути може да унищожи почти 99% от бактериите във въздуха.
 • За да лекувате бактериите в устата, направете своя паста за зъби с етерично масло от канела.

5. КАРАМФИЛ / Карамфил /Clove/15 мл. Етерично масло /

Използването на етерично масло от карамфил за ефективно лечение на зъбобол е за първи път документирано през 1640 г. и оттогава се използва за тази цел.

Всъщност се вярва, че хората използват карамфилово масло в хомеопатични лекарства за повече от 2 хилядолетия. Високото съдържание на евгенол го прави мощен естествен лек за много здравословни проблеми.

В тест, който анализира ефективността на 21 етерични масла срещу бактерии, включително Е. coli, етеричното масло от карамфил е на второ място, изпреварено само от маслото от канела.

 • За лечение на зъбобол, просто добавете капка върху памучна топка и я задръжте върху засегнатата област за период от време до 15 минути.
 • Използвано в дифузер маслото може също да облекчи симптомите на настинка, астма и респираторни проблеми.

6. РИГАН / Риган /Oregano/ 15 мл. Етерично масло / и /Риган /Oregano/ 5 мл. Етерично масло /

Мощните терапевтични и антибиотични свойства на ригана са добре познати и древните гърци са използвали дезинфекцията и антибактериалните му свойства при лечение на рани и кожни инфекции.

Антибактериалните свойства на маслото от риган могат да контролират дори стафилококова инфекция. Също така има болкоуспокояващи, антиоксидантни, антивирусни, противогъбични, противовъзпалителни и антисептични свойства.

Изследване, извършено през 2001 г. в университета в Джорджтаун и публикувано от Science Daily, показва, че свойството на маслото от риган да разрушава бактериите е почти толкова ефективно, колкото и повечето антибиотици.

 • Маслото е особено ефективно при случаи на гъбички на краката и ноктите, които могат да бъдат третирани чрез накисване на краката в разтвор на вода с няколко капки масло. Също така може  да бъде разредено в базово масло и приложено директно върху засегнатата зона. повече информация ТУК
 • За лечение на инфекции на синусите можете да вдишате изпаренията на вода, към които сте добавили 2 капки етерично масло от риган.

7. ЛИМОНОВА ТРЕВА /Лимонова трева /Lemongrass/ 15 мл. Етерично масло /

Етеричното масло от лимонова трева може да възпрепятства растежа на бактериите както вътрешно, така и отвън, и поради високото си съдържание на лимонен и цитрал, може ефективно да се бори с миризмата на тялото, кожни състояния, бактериални инфекции и дори да облекчи случаите на хранително отравяне.

Също така маслото може да подобри кръвообращението, да лекува мускулни спазми и болки в гърба.

 • Използва се като средство за почистване на кожата.
 • За да успокои главоболието, можете да се втрие в скалпа.
 • За лечение на гъбични инфекции.

8. ГРЕЙПФРУТ /Грейпфрут /Grapefruit/ 15 мл. Етерично масло /

Етеричното масло от грейпфрут е друг естествен антибиотик, който може да лекува различни инфекции. В едно изследване в Университета в Тексас е установено, че антибактериалните свойства на това масло са сравними с тези на „доказано локално антибактериално средство“.

Друго проучване от 2011 г.,  публикувано в Международния вестник за хранителни науки и технологии показва, че маслото е ефективно при убиването на бактериални щамове като Salmonella typhimurium, Staphylococcus epidermis, Staphylococcus aureus, Enterococcus faecalis, Escherichia coli, Proteus vulgaris и Serratia marcescens.

Антимикробните свойства на маслото убиват микробите в червата и предотвратяват и лекуват инфекции на язви и рани. То може също така да стимулира производството на жлъчка, производството на стомашни сокове, които подпомагат храносмилането, поддържа ендокринната функция и като цяло ни карат да се чувстваме по-енергични.

 • За лечение на главоболие, умствена умора и депресия и подпомагане на лимфната система да изхвърли токсините от тялото, е необходимо само дифузване на маслото.

 

И накрая нещо много ВАЖНО!  За да се възползваме максимално от терапевтичните ефекти на етеричните масла, винаги трябва да внимаваме и да се уверим, че маслата, които използваме, са висококачествени, органични и 100% чисти, произведени от екологично развиващи се производители.

 

Внимание:
Аз съм майка не медицински специалист. Съдържанието на този сайт е само за информационни цели. Информацията, публикувана тук, представлява само моите мнения и не трябва да се използва за диагностициране, лечение или вместо професионални медицински съвети. Бъдете отговорни за начина, по който използвате етеричните масла, моля използвайте ги разумно и внимателно.