wellnessclub_doTerra_six_essential_oils_for_thyroid_support

Етерични масла в подкрепа на ЩИТОВИДНАТА ЖЛЕЗА

Щитовидната жлеза, разположена в предната част на шията, е малък орган, оформен като пеперуда. Нейната роля е производството на хормони, които пътуват из цялото тяло. Хормоните на щитовидната жлеза оказват влияние върху скоростта на метаболизма ни, което означава колко бързо или бавно работят мозъка, сърцето, мускулите, черния дроб и други органи в тялото ни. Ако тялото ни работи твърде бързо или твърде бавно, няма да се чувстваме добре. Например, ако щитовидната жлеза не произвежда достатъчно хормони, може да се почувстваме уморени и да ни е студено. Или, ако имаме твърде много хормони,  се чувстваме нервни, раздразнителни и ни е топло. В резултат на това се нуждаем от щитовидната жлеза, която се представя добре, за да се чувстваме добре.

Всъщност можем да използваме етерични масла за поддържане на щитовидната жлеза и по този начин да поддържаме тялото си по-ефективно. Най-добрите етерични масла за подкрепа на щитовидната жлеза са Лимонова трева, Смирна, Карамфил, Тамян, Босилек и Мента.

ШЕСТ етерични масла в подкрепа на ЩИТОВИДНАТА ЖЛЕЗА

 

1.СМИРНА Смирна /Myrrh/ 15мл. Етерично масло

Тъй като Смирната е с много високо съдържание на Сестеритерпените /Sesquiterpenes/ (75%), оказва силно влияние на щитовидната жлеза. Сестеритерпените също стимулират лимбичната система, хипоталамуса, епифизата и хипофизната жлеза.

2. ТАМЯН Тамян /Frankincense/ 15 мл. Етерично масло 

Тамянът, известен също като „крал на масла“, е мощно поддържащо масло за организма. Неговият сложен химичен състав, съчетан с високо съотношение на монотерпени (25%), го прави многофункционално масло и силен стимулант на клетъчно и ДНК ниво. Освен това, Тамянът има  успокояващо действие върху имунната и нервната система, кожата и емоциите.

3. КАРАМФИЛ Карамфил /Clove/ 15 мл. Етерично масло 

Карамфилът е мощен антиоксидант и поддържа имунната защита на организма. С високо съдържание на феноли, които стимулират имунната и нервна система, допълнително спомагат за поддържането на ефективността на клетките.

4. ЛИМОНОВА ТРЕВА Лимонова трева /Lemongrass/ 15 мл. Етерично масло 

Лимоновата трева е с високо съдържание на алдехиди (до 80%). Това помага за успокояване на нервната система, облекчаване на стреса и насърчаване на релаксацията, като същевременно е енергизираща.

5. БОСИЛЕК Босилек /Basil/ 15 мл. Етерично масло

Босилекът е известен със своята подкрепа за надбъбречните жлези. Когато щитовидната жлеза излезе извън равновесие, тогава това се случва и с надбъбречните, както и обратното. Така че подкрепата за едната е подкрепа за другата. Кликнете тук за блендата ни за поддръжка на надбъбречните жлези.

6. МЕНТА  Мента /Peppermint/ 15 мл. Етерично масло 

Ментата ни дава природен енергиен тласък. Ако сме уморени, тя е чудесен енергиен стимулант през деня, особено в късно следобедните часове. Енергизираща дифузер бленда: 4-6 капки Портокал + 2-3 капки Мента

 

БЛЕНДИ етерични масла в подкрепа на щитовидната жлеза ЗА ЕЖЕДНЕВНА УПОТРЕБА

 

За приложение върху щитовидната жлеза (силно разредена за ежедневна употреба):

В рол – он от 10 мл комбинирайте ….
3 капки Тамян
3 капки Смирна
2 капки Лимонова трева
2 капка Карамфил
Допълва се с фракционирано кокосово масло

За поръчка на готова бленда ТУК

 

 

 

За приложение на стъпалата и / или щитовидните рефлексологични точки

(по-малко разредени за краката):
В рол – он от 10 мл комбинирайте ….
8 капки Смирна
8 капки Тамян
5 капки Карамфил
5 капки Лимонова трева
5 капки Босилек
Допълва се с фракционирано кокосово масло

За поръчка на готова бленда ТУК

Блендите се прилагат върху щитовидната жлеза и съответно стъпалата един до два пъти дневно.

 

Освен подкрепата на етеричните масла върху работата на щитовидната жлеза оказват влияние и начина на живот, спорта, диетата, хранителните добавки и сънят. Ще се спра на всеки един аспект подробно в следващите ни постове.

 

 

 

Внимание:
Аз съм майка не медицински специалист. Съдържанието на този сайт е само за информационни цели. Информацията, публикувана тук, представлява само моите мнения и не трябва да се използва за диагностициране, лечение или вместо професионални медицински съвети. Бъдете отговорни за начина, по който използвате етеричните масла, моля използвайте ги разумно и внимателно.