wellness_club_doTerra_essential_oils_DIY_face_wash_with_tea_tree_oil

Домашен лосион с етрично масло от чаено дърво за изчистване на акне

Маслото от чаено дърво днес се смята за един от най-ефективните средства за домашно лечение на акне, пъпки, белези, дефекти по кожата и много други.  То има редица лечебни свойства и е най-известно със своите антисептични и антибактериални свойства. Неговите антибактериални свойства спомагат за борбата с акне-причиняващи бактерии и предотвратяване на по-нататъшни огнища. По-долу е нашате рецепта за домашно направен лосион, с чиято помощ да изчистим акнето:

Необходими съставки:

  • 1 чаша домашен МЕД – Медът е естествен овлажнител и има противовъзпалителни и антимикробни свойства. Помага при отпушване на порите и поддържа кожата чиста.
  • 1/2 чаша АЛОЕ ВЕРА гел – Гелът от Алое вера има успокояващи и противовъзпалителни свойства. Неговите антибактериални свойства инхибират бактериите, причиняващи акне, и поддържат кожата чиста.
  • 5-10 капки Чаено дърво /Melaleuca/ Етерично масло – Маслото от чаено дърво има чудесни анти-акне свойства и помага за лечение / предотвратяване на акне, пъпки и възпалени пори.

 

Тъй като рецептата няма пянообразуващ агент, тя поддържа кожата мека и не извлича естествените и масла.

 

 

 

Начин на приготвяне:

  • В купа смесваме меда и гела от алое вера.
  • Последно добавяме маслото от чаено дърво и разбъркваме добре.

 

 

 

Начин на употреба:

  • Съхранявайте полученият лосион в стъклено бурканче или бутилка и го използвайте два пъти дневно (сутрин и вечер), за да почистите лицето си. 
  • За да използвате, вземете малко количество от тази смес на дланите си и я нанесете върху кожата си.
  • Масажирайте в продължение на 1-2 минути.
  • След това внимателно я избършете с влажен памук и изплакнете лицето си. Това ще гарантира, че всяка малка част от мръсотията се отстранява от лицето.

*** ВАЖНО: Винаги правете тест за алергия преди употреба.  Ако сте бременна, винаги се консултирайте с Вашия лекар преди да включите етеричните масла в грижата за вашето здраве / грижа за кожата / грижа за косата. Никога не използвайте етерични масла директно върху кожата си, уверете се, че те винаги са разредени с базово масло. Винаги използвайте органични съставки, за да избегнете запушване на порите и други проблеми с кожата.

 

Внимание:
Аз съм майка не медицински специалист. Съдържанието на този сайт е само за информационни цели. Информацията, публикувана тук, представлява само моите мнения и не трябва да се използва за диагностициране, лечение или вместо професионални медицински съвети. Бъдете отговорни за начина, по който използвате етеричните масла, моля използвайте ги разумно и внимателно.