Wellness club doterra spider veins remedy

Мехлем за паяжинни вени с етерично масло от Кипарис

Какво представляват паяжинните вени?

Паяжинните вени (наричани още телангиектазии) обикновено се срещат на лицето и краката представляват клъстери от малки кръвоносни съдове, които се развиват близо до повърхността на кожата. Те често са червени, сини или лилави и имат вид на паяжина. 

Какво ги причинява?

Паяжинните вени са причинени от структурни аномалии на кръвоносни съдове. Вените пренасят кръв обратно към сърцето от други части на тялото. Те използват серия от еднопосочни клапани, за да се избегне връщане на кръв. По различни причини тези клапани могат да станат дефектни, като позволяват обратния поток на кръвта във вените. Натрупването на кръв и налягането се увеличава във вената и отслабва стената на кръвоносните съдове. След това се развиват паяжинни вени и разширени вени от прегъването и разширението на засегнатите кръвоносни съдове.

Кои са рисковите групи?

Паяжинните вени  са много чести при възрастните хора, като жените са склонни да ги развиват по-често от мъжете. Има различни рискови фактори, които увеличават шансовете за получаване на паяжинни  вени. Рисковите фактори включват напреднала възраст, продължително седене / стоене, затлъстяване, бременност, хормонална терапия (НТ), хапчета за контрол на раждаемостта, нараняване, предшестваща венозна хирургия, анамнеза за кръвни съсиреци и фамилна обремененост.

Как да предотвратим появата им?

Препоръките за превантивни мерки включват:

 • Редовни упражнения и движение;
 • Поддържане на здравословно тегло;
 • Избягване на продължително седене или стоене;
 • Избягвайте да кръстосвате краката си, докато сте седнали;
 • Повдигане на краката при почивка;
 • Избягвайте да носите стегнато около кръста, слабините и краката облекло;

 

Тъй като паяжинните вени не винаги са напълно предотвратими, има различни мерки, които можете да предприемете, за да намалите шансовете им за развитие и те да станат по-незабележими. Днес ви предлагаме нашата рецепта за домашен мехлем с етерични масла от Кипарис, Лимонова трева и Лавандула.

Начин на приготвяне:

 • 16 капки етерично масло от Лимонова трева
 • 10 капки етерично масло от Кипарис
 • 6 капки етерично масло от Лавандула

Добавят се към:

 • 1/4 чаша масло от шей
 • 1/4 чаша кокосово масло

Масжира се върху проблемните зони два пъти дневно.

* Видими резултати се появяват след два месеца редовна употреба.

 

Внимание:
Аз съм майка не медицински специалист. Съдържанието на този сайт е само за информационни цели. Информацията, публикувана тук, представлява само моите мнения и не трябва да се използва за диагностициране, лечение или вместо професионални медицински съвети. Бъдете отговорни за начина, по който използвате етеричните масла, моля използвайте ги разумно и внимателно.