Gardening_wellness_club

Аромати от градината – Лавандула, Мушкато, Градински чай и Портокал

Обичам този „букет от цветя“. Флоралните масла са успокояващи и тревисти, докато Портокалътдобавя сладост, яркост и заглажда флоралния ръб. Ако сте малко скептични относно дифузването на флорални етерични масла като мен, тогава силно препоръчвам да опитате тази бленда.

ЛАВАНДУЛА: Лавандулата е използвана и ценена от векове за невероятния си аромат и безброй предимства. В древни времена египтяните и римляните използват лавандула за къпане, релаксация, готвене и като парфюм; Тя се използва широко заради успокояващите и релаксиращите си качества, които продължават да бъдат най-забележителните качества на Лавандула. Лавандулата често се използва за намаляване на появата на несъвършенства на кожата. Добавете към водата за вана, за да се накиснете далеч от стреса или върху темето и задната част на врата. Добавете няколко капки лавандула към възглавници, легла или стъпалата, за да насърчите спокоен нощен сън. Благодарение на гъвкавите си свойства Лавандулата, се счита за масло, което трябва да имате, винаги под ръка.

ГЕРАНИУМ: Един член на семейство Pelargonium от цветни видове, дъхавото мушкато (Geranium) се отглежда заради своята красота и като основен елемент на парфюмерната индустрия. Въпреки че има над 200 различни разновидности на цветя Pelargonium, само няколко се използват като етерични масла. Употребата на етерично масло от Geranium датира от древния Египет, когато египтяните го ползвали за разкрасяване на кожата и други ползи. През викторианската епоха, пресни листа от листата са били поставени на официални маси за хранене като декоративни фигури и по желание биват консумирани като свежи ресни; всъщност, годни за консумация листа и цветя на растението често се използват в десерти, торти, желета и чайове. Като етерично масло, Гераниум се използва за насърчаване на появата на ясна кожа и здрава коса, което го прави идеален за продукти за грижа за кожата и косата. Помага също така да успокои нервите и да намали чувството на стрес. Освен това е известно, че дъхавото мушкато естествено отблъсква насекомите.

 

ГРАДИНСКИ ЧАЙ: Градинскит чай (Clary Sage) е двугодишна или многогодишна билка, която расте до шест фута височина. Clary Sage е известно със своите успокояващи свойства и ползи за кожата. Основният химически компонент на Clary Sage е линалилацетатът, част от групата на естерите, което го прави едно от най-релаксиращите, успокояващи и балансиращи етерични масла. През Средновековието растението Clary Sage често се използва за успокояване на кожата. Вдишването на Clary Sage насърчава чувствата на релаксация, което позволява спокоен нощен сън.

ДИВ ПОРТОКАЛ: Студено пресовано от кора, Wild Orange е една от най-продаваните етерични масла на doTERRA, благодарение на енергизиращия си аромат и многобройните ползи за здравето. Висок в монотерпените, Wild Orange притежава стимулиращи и пречистващи качества, което го прави идеален за поддържане на здравословна имунна система, когато сезонните заплахи са в пик. Както при много масла от цитрусови кори, Wild Orange съдържа мощни антиоксиданти, които спомагат за поддържането на цялостното здраве. То може да се приема ежедневно, за да се почисти тялото или да се използва на повърхности като естествен почистващ препарат. Дифузиращият див портокал ще захрани и повдигне ума и тялото, докато пречиства въздуха. Етеричното масло от див портокал има свеж, сладък, освежаващ аромат.

 
 
 

 Внимание:
Аз съм майка не медицински специалист. Съдържанието на този сайт е само за информационни цели. Информацията, публикувана тук, представлява само моите мнения и не трябва да се използва за диагностициране, лечение или вместо професионални медицински съвети. Бъдете отговорни за начина, по който използвате етеричните масла, моля използвайте ги разумно и внимателно.