wellness_club_doTerra_psoriasis_essential_oils

ПСОРИАЗИС – натурални средства за лечение.

Какво представлялва псориазиса?

Псориазисът е възпалително кожно разстройство, което причинява появата на червени, повдигнати петна по кожата на тялото. Състоянието прави раздразнената кожа люспеста и червена със сребърни люспи, които често се преобразуват на петна. Псориазисът може да се появи навсякъде по тялото, но е видно, че се намира на лактите, коленете, скалпа и долната част на гърба. Засегнатите области  варират по размер и могат да станат сърбящи или болезнени.

Състоянието се наблюдава предимно при възрастни, въпреки че може да се развие във всяка възраст. Псориазисът може да засегне както жените, така и мъжете от всяка раса. Докато причината за псориазис не е напълно известна, много експерти смятат, че това може да бъде наследствено и може да бъде причинено от компрометирана или отслабена имунна система.

Натурални средства за третиране – етеричните масла.

Лечението на псориазис може да варира от човек до човек в зависимост от тежестта на тяхното състояние. Типичното лечение на псориазис включва използването на различни локални лосиони, перорални лекарства и понякога използване на ултравиолетова светлина.

Лечението на псориазис може да се улесни чрез добавяне на допълнителна и алтернативна медицина като ароматерапия. Можем да контролирате псориазиса си естествено, като използваме етерични масла против сърбеж на кожата, за овлажняване на сухи петна и др. Използвайки етерични масла, домашните средства за псориазис могат лесно да бъдат създадени и приложени в уюта на собствения дом. Можем дори да използваме етерични масла за псориазис на скалпа, за да намалим болезнения сърбеж и естествено да успокоим раздразнената кожа. Тъй като петната от псориазис често са чувствителни, експертите са съставили списък на нежни етерични масла за екзема и псориазис, които могат естествено да намалят симптомите, да осигурят облекчение и да ни помогнат да се върнем към един комфортен всекидневен живот.

Кои са най-добрите етерични масла за лечение?

Масло от чаено дърво за псориазис. Как да поръчаме масло от чаено дърво?

Обикновено, използвано за лечение на акне, антисептичните свойства на етеричното масло от чаено дърво могат също да подобрят състоянието при псориазис, поради антисептичните му качества и способността му да намалява лезиите и възпаленията. Чаено дърво също е ефективно етерично масло за псориазис в областта на скалпа и е доказано, че влияе положително при пърхот, сух скалп и сърбеж.

 

Масло от мащерка срещу симптомите на псориазиса. Как да поръчаме масло от мащерка?

Предимствата на маслото от мащерка включват естествената му способност за облекчаване на болката, антисептичните и антиоксидантните свойства. Едно японско проучване установи, че една от важните съставки, открити в етеричното масло от мащерка, може да помогне за облекчаване на болката поради способността му да спре болезнената реакция на организма на възпаление.

Мащерката може да бъде ефективно етерично масло за псориазис, екзема и няколко други състояния на кожата. Изследване от 2012 г. отбелязва ползите му при грижата за кожата, след като изследователите добавят маслото към анти-гъбичен крем, който на свой ред напълно излекува 66,5% от пациентите с кожни заболявания, подобни на екзема.

Лавандулово масло за псориазис. Как да поръчаме лавандулово масло?

Има няколко ползи за здравето от лавандуловото етерично масло, включително неговите противовъзпалителни, антиоксидантни и болкоуспокояващи свойства. Когато се дава на пациенти с пост-биопсия, кислородът, вливан с лавандулово етерично масло, се наблюдава, че подпомага контрола на болката при пациентите по-добре от обикновения кислород.

Лавандуловото етерично масло обикновено се среща в сапуни, грижа за кожата и продукти за баня поради сладкия си аромат, но когато се прилага върху кожата, лавандуловото етерично масло може да помогне и при излекуване на рани и да помогне за успокояване на сухата, възпалена кожа при псориазис.

Масло от дъхаво мушкато /гераниум/ за лечение на псориазис. Как да поръчаме масло от гераниум?

Обикновено обожавано заради цветния си аромат, полезните качества на етеричното масло от дъхаво мушкато включват неговите успокояващи и противовъзпалителни свойства, които могат да се използват за екзема, грижа за кожата и дори бактериални инфекции. През 2013 г. се отбелязва, че епаринът от гераниум намалява възпалението с до 73% при животински модел и действа подобно на обичайно противовъзпалително лекарство. 

Масло от розмарин за псориазис. Как да поръчаме масло от розмарин?

Има много приложения за етерично масло от розмарин, включително овлажняване на скалпа, помагащи за предотвратяване на пърхот и дори стимулиране на растежа на косата. Научните изследвания показват, че антимикробните свойства на есенциалното масло от розмарин могат да помогнат за намаляване на лющенето, като същевременно поддържат здрав скалп, което го прави отличен избор за домашни средства за лечение на скалпа.

Опитайте да добавите 2 капки масло от розмарин към масло от жожоба и да масажирате в скалпа или просто да добавите в шампоана си. Използването на етерични масла за скалпа при псориазис може да бъде по-достъпна и удобна опция в сравнение със скъпите продукти, които са на пазара. (15 мл. масло съдържа ~ 250 капки) *Етеричното масло от розмарин влияе върху кръвното налягане.

Рецепта за олио за псориазис с етерични масла

И ето и нашата рецепта за удобно, домашно средство за псориазис, което е лесно да се направи и дори по-лесно да се използва. Тази комбинация от есенциални масла за псориазис ще помогне да се успокоят възпалените петна и да се стимулира здравата кожа.

За да направите сами у дома есенциално масло за псориазис, комбинирайте следните три масла: 

 

Ако сте бременна или кърмите, не забравяйте да се консултирате с медицински специалист, преди да използвате каквото и да било средство срещу псориазис. Етеричното масло от мащерка може да причини малка кожна реакция за някои хора, затова не забравяйте да изпробвате малка част от кожата си преди да приложите топично. Не нанасяйте неразредени етерични масла директно върху кожата.

 

 

Внимание:
Аз съм майка не медицински специалист. Съдържанието на този сайт е само за информационни цели. Информацията, публикувана тук, представлява само моите мнения и не трябва да се използва за диагностициране, лечение или вместо професионални медицински съвети. Бъдете отговорни за начина, по който използвате етеричните масла, моля използвайте ги разумно и внимателно.