wellnessclub_kids_immune_protocol_with_flavon_and_essential_oils

За здрави деца с натурални средства. Превенция срещу вируси и настинки с етерични масла и FLAVON KIDS.

Готови ли сте за новата учебна година? Ние да!

От опит знаем, че настъпването на новата учебна година  е свързано с не едно притеснение за нас майките. Най-голямото, разбира се, е здравето на децата ни и в стремежа си да ги предпазим започваме да им даваме различни видове имуностимуланти. Превенцията е похвална, но дали все още крехката имунна система на децата ни се нуждае от всичкия този „boost“.

За нас тази практика се оказа неуспешна и без особен ефект и се въртяхме непрестанно в омагьосания кръг: градина – вирус – домашно лечение.  Чакайки пред лекарския кабинет неизбежно се захващаше темата за това как едно време не е било така и не, че децата са по ‘кекави’ ами храната ни не е като преди. И въпреки, че синът ми е любител на всякакви плодове и зеленчуци се замислих, дали всъщност получава всички необходими витамини и минерали предвид, че пазаруваме от пазара/магазина и живеем в град, който меко казано е замърсен.

Тъй като няма как да си отглеждам собствена продукция на балкона потърсих добавка, с която да запълним дефицитите и по този начин да изградим имунитет по естествен път. Открих хранителните добавки на FLAVON, които приема цялото ни семейство и специално предназначената за деца FLAVON KIDS.

 

Какво представлява FLAVON KIDS?

 

FLAVON KIDS е унгарски продукт, плод на научните постижения на двама големи унгарски учени физиолози, единият от които е нобелов лауреат и откривател на Звитамин C.

Нуждите на децата се различават значително от тези на възрастните, така че трябва да обърнем специално внимание на тяхната диета.  Съставките на FLAVON KIDS  са специално подбрани, за да допринасят за здравословния растеж на детето и също така са много полезни по време на бременностт. 

FLAVON KIDS е концентрат от екологично чисти плодове и се получава след вакуумно студено пресоване и изпаряване на добре узрели, набрани до 24 часа преди обработката плодове. Благодарение на това в тях са запазени активни всички ензими, витамини, микроелементи и ФЛАВОНОИДИ в синергия. Именно на това се дължат бързите и видими подобрения на здравето при всички, които консумират продуктите на FLAVON.

Освен плодовете, продуктът съдържа специално разнообразие от добавени витамини и фолиева киселина, които също са важни на тези етапи от развитието.

Благодарение на приятния, плодов вкус, мирис и консистенция, дори най-малките деца са щастливи да го консумират. Неговите компоненти допълват едностранната диета, която децата често имат.

За кого е предназначен и как да приемаме FLAVON KIDS?

Препоръчва се консумацията на FLAVON KIDS:

 • на деца, бременни и кърмачки
 • ако детето ни не консумира достатъчно плодове
 • защото съдържа веществата, необходими за растежа и развитието на децата
 • защото има добавени витамини (B1, B2, B3, B5, B6, B12, C, H), за да го направим още по-ефективен

Препоръчителен дневен прием: 

 • За деца на възраст между 2 и 4 години една мерителна лъжичка на ден, докато децата на възраст между 5 и 10 години могат да вземат същото количество два пъти дневно след хранене.
 • Бременните могат да вземат една мерителна лъжица два пъти дневно от втората половина на бременността.
 • Продуктът действа с натрупвате и поради това трябва да се започне преди началото  на есенно-зимния сезон.
Бурканчето е 240мл / 200 гр.  (1 мерителна лъжичка е около 3 гр)
Прието е, че съдържа 40 дози за 40 дни.

 

 Съставки на FLAVON KIDS


Използвани са само естествени съставки при производството на FLAVON KIDS. Той НЕ съдържглутен, съвместим е с веган хранене и е кашер.

Концентратът съдържа специално  добавени витамини (B1, B2, B3, B5, B6, B12, C, H), предназначени специално за деца, и фолиева киселина, която е от съществено значение за бременните и кърмещите майки.

Съдържа следните плодове и зеленчуци:

 • Вишни – Освен, че съдържат големи количества витамин А и С, вишните са богати на желязо, калций и магнезий, както и на магнезиева и фолиева киселина. Специалната им активна съставка е мелатонин, който контролира цикъла на сън и будуване на организма.
 • Къпини – Tрадиционната народна мъдрост често препоръчва този плод на децата. Тоj има високо съдържание на калций и фосфор. Къпините са богати на флавоноиди и съдържат много витамин А, С, фолиева киселина и витамин В1, В6, рибофлавин, пантотенова киселина и ниацин.
 • Боровинки – Имат високо минерално съдържание. Сред флоаноидите им трябва да бъде споменат миртилин. В сравнение с други плодове имат високо съдържание на естествен лутеин, който е естествен източник на витамин С, В1 и В2.
 • Касис – Древните римляни го наричат goutberry. Съдържанието му на витамин С е по-високо отколкото на цитрусите или зелените пиперки. Забележителен източник на витамин В. Значителен източник на  желязо, манган и мед . 
 • Облепиха – Характеризира се с широк спектър на флавоноидни съединения, които имат положителни ефекти върху човешкото тяло. Изключителен източник на калий, магнезий,
  фосфор, желязо и антиоксидант. Използва се за конфитюр, вино, сок, ликьор, желе.
 • Червено цвекло – Съдържа калий и калций. Фолиева киселина, която има важна роля във феталното развитие е налице в значителни стойности. Червеният му оцветител наречен бетанин е известен с многобройните си положителни ефекти. То също така е широко използвано като естествен оцветител на хранителни продукти.

Информация за сертификатите: ОЕТИ сертификатът гарантира безвредност на продуктите за човешкото здраве. Продуктите имат Кашер сертификат, Халал сертификат, Сертификати за отсъствие на глутен. И рабира се, най-важното – Сертификати от най-престижната Брунсуик лаборатория за антиоксидантните стойности на всеки отделен продукт! Има и награда Monde selection.

Въпреки доказаното си действие FLAVON KIDS не е единственото ми оръжие в борбата с градинските вируси. Другото ми оръжие са етеричните масла на doTERRA.

Ето и начините, по които ежедневно използваме етеричните масла в семейството:

Сутрин: Преди детска градина по 1к. от блендата за имунна защита Он гард разредена в базово масло се нанася на стъпалата. За свое улеснение може да приготвите рол он – 10 мл. с 20 капки Он гард, допълнен с базово масло.

Следобяд: Веднага след прибиране  в продължение на 1 час дифузваме 2 капки от блендата за имунна защита Он гард или комбинация от Чаено дърво , Лимон и Мента по 1 капка.

През ноща: Дифузваме 2-3 капки Респираторна бленда Breathe, която освен, че подпомага дихателните пътища се грижи и за спокойния, непробуден сън.

 

И тъй като 100% превенцията е невъзможна и когато ситуацията отива на разболяване в употреба влиза и другото ми оръжие – имунна бомба от етерични масла.

 

 

За рол он 10 мл – „Имунна бомба“

10 капки бленда за имунназ защита Он гард

10 капки етерично масло Лимон

5 капки етерично масло Тамян

5 капки етерично масло Риган

2 капки етерично масло Чаено дърво

Допълва се с базово масло. Маже се върху стъпалата 3 – пъти на ден.

 

 

 

В днешно време да останеш здрав е най-голямото предизвикателство и проблем. Ако и вие, като мен търсите естествени начини за справяне с вирусите и настинките този пост е за вас.

Виждайки невероятните предимства, които дава на мен и моето семейство използването на етерични масла и хранителните добавки на FLAVON реших да споделя своя опит. Аз съм майка не медицински специалист. Съдържанието на тази страница е за информационни цели. Информацията, публикувана тук, представлява само моите мнения и не трябва да се използва за диагностициране, лечение или вместо професионални медицински съвети. Бъдете отговорни за начина, по който използвате етеричните масла и добавките, моля използвайте ги разумно и внимателно.

За въпроси и поръчки: FB https://www.facebook.com/WellnessclubDoTerra

Етерични масла: www.wellnessclubdoterra.com

FLAVON: http://www.healthwithflavon.com/M-449454