flavon_tribe_bulgaria_flavon_kids_april

Защо антиоксидантите са важни за децата ни?

Антиоксидантите са съединения, които могат да бъдат намерени в храната, която ядем. Тези съединения се срещат предимно в растителни храни като плодове и зеленчуци, но могат да бъдат изкуствено направени като хранителни добавки. Както подсказва името, антиоксидантите възпрепятстват окисляването.

Оксидантите са свободни радикали, които могат да предизвикат вредни ефекти върху нашите клетки. Въпреки че окислителите естествено се произвеждат от тялото ни, когато се движим и спортуваме, има и фактори, които ни излагат повече на тях. За да ги сведе до минимум и вредните ефекти, които причиняват на тялото, човек трябва да приема антиоксиданти.

Какво правят антиоксидантите?

Накратко, свободните радикали в тялото са просто групи от атоми или молекули, които имат неравномерно количество електрони (за разлика от атомите с групирани двойки). Тези свободни радикали задействат цял списък с нежелани ефекти в тялото, тъй като те реагират с други клетки. Именно те са виновни за унищожаването на ДНК и клетъчните мембрани, което води до много свързани с възрастта и дегенеративни заболявания. За щастие, антиоксидантите са молекулите, които са предназначени да отдават електрони, като така попълват двойките и по този начин стабилизират клетките, като спират верижната реакция на увреждането, което причиняват свободните радикали.

Антиоксидантите са натоварени да пазят тялото ни от свободните радикали. Проучванията показват, че вредите, причинени от свободните радикали, могат да бъдат една от причините за развитието на няколко заболявания като рак, дегенерация на макулата и т.н. Изключително важно е да включим храни, богати на антиоксиданти, за да можем да се борим срещу болести, които лесно могат да атакуват нашето тяло. Като цяло, антиоксидантите могат да защитят кожата, да подпомогнат имунната система и да оптимизират здравето.

За какво са добри антиоксидантите?

Антиоксидантите са най-добри за следното:

 • Сърце – Знаете ли, че има вид холестерол, наречен окислен холестерол? Това е основно холестерол, който е бил изложен на свободни радикали. След като окисленият холестерол съществува в артериалните стени, той ще пробие пътя си в сърцето, докато блокира артериите и в крайна сметка ще предизвика сърдечен удар. Едно от многото неща, които антиоксидантите правят, е да защитят сърцето ни от вредни вещества. В процеса на това, предотвратяват сърдечните заболявания.
 • ДНК – Свободните радикали оказват влияние върху функционирането на ДНК. Понякога те дори могат да доведат до образуването на ракови тумори. Лабораторните изследвания показват, че антиоксидантите могат да контролират развитието на ракови тумори. Те също могат да помогнат за предотвратяване на увреждане на клетките на тялото и да възстановят влошената ДНК.
 • Диабет – Изследователите са установили, че свободните радикали причиняват усложнения, свързани с диабета. Тези усложнения включват увреждане на нервите, бъбречна недостатъчност и слепота. Съществуват обаче и проучвания, които доказват, че антиоксидантните съединения могат да облекчат тези усложнения. Едно изследване открива, че антиоксидантно съединение, наречено куркумин, забавя увреждането на бъбреците при плъхове с диабет.
 • Мозък – Антиоксидантите могат да защитят нашия мозък от болестни състояния като болестта на Алцхаймер. Алцхаймер се характеризира като причина за преждевременна сенилност. Когато свободните радикали създават клъстери на протеини в мозъка, това води до дегенерация, която в крайна сметка води до болестта на Алцхаймер. Ако търсите антиоксиданти, които могат да ви помогнат да защитите мозъка си, потърсете храна, която е с високо съдържание на витамин С и витамин Е.
 • Зрението – Хранене с храни, богати на лутеин, ще ни помогне да елиминираме или намалим проблемите със зрението. Ретината ни се подхранва от лутеина, за да се предпази  от свободните радикали, което води до замъгляване на зрението. Изследванията показват, че жените под 75 години, които ядат богати на лутеин храни, са по-малко склонни към рискове, свързани с дегенерация на макулата. Макулната дегенерация е водеща причина за лошо зрение сред възрастните хора.

Източници на антиоксиданти.

Антиоксидантите са най-ефективни, когато се приемат от храни, които не преминават през преработка. Важно е да се храним с богати на антиоксиданти храни, които са естествено отглеждани като плодове и зеленчуци. Тези източници на антиоксиданти ще бъдат нашият щит срещу всички неприятни болести, които можем да развием чрез излагане на свободни радикали. 

 • Бета-каротин – бета-каротинът е пигментът, който откриваме в тъмнозелени, жълти и оранжеви плодове и зеленчуци. Когато се консумира, човешкото тяло го превръща в витамин А, което е от съществено значение за поддържането на здравето и зрението на очите, поддържането на здравата ни кожа, защита на слузните мембрани и укрепването на имунната система.
 • Селен – Този елемент е означен като силен антиоксидант за борба с рака. Той може да се намери в рибата, яйцата, пилешкото, чесън, зърнените култури и червеното месо. Недостигът му е източник на различни здравни усложнения.
 • Глутатион – Този антиоксидант може да бъде естествено създаден от собственото ни тяло, чрез сливането на три различни киселини – цистеин, глицин и глутамик. Глутатионът е жизненоважен с подкрепата си за тялото да пази клетките си срещу свободните радикали. Той може да се намери в храната като аспержи, авокадо, спанак, тиквички, диня и много други.
 • Флавоноиди – Има около 4000 различни вида флавоноиди. Всички те са най-полезни за поддържане на здравето на клетките и обновяване на мъртвите тъкани. Флавоноидите могат да бъдат намерени в боровинки, цвекло, грозде, портокали, лимони, плодове, зелен чай и много други. FLAVON KIDS съдържа 42.48 мг/ 6г лъжичка
 • Полифенол  – Полифенолът е много ефективен в борбата с оксидативния стрес, който се появява, когато свободните радикали увреждат клетките на тялото. Полифенолът не може да се намери в организма, но може да се намери в богати на фитонутриенти храни като къпини, боровинки, череши, червени боровинки, малини, ягоди, ябълка, пъпеш, грозде, броколи, зеле, целина и много други. FLAVON KIDS съдържа 95.82 мг/ 6г лъжичка.

Топ 10 на висококачествени антиоксидантни храни

Въз основа на резултатите от ORAC – Oxygen Radical Absorption Capacity (Капацитет на абсорбция на кислороден радикал) , предоставени от Superfoodly (въз основа на изследвания от голям брой източници),по-долу са някои от най-добрите антиоксидантни храни по тегло. Стойността на Orac се измерва като μ mol TE / 100 g.

 • Годжи бери: 4.310 ORAC резултат
 • Диви боровинки: 9,621 точки на ORAC
 • Тъмният шоколад: 20,816 резултата на ORAC
 • Американски орехи: 17,940 точки на ORAC
 • Артишок (варено): 9,416 точки ORAC
 • Бъз: 14,697 точки на ORAC
 • Фасул: 8,606 точки ORAC
 • Червени боровинки: 9,090 точки на ORAC
 • Къпини: 5,905 точки за ORAC
 • Кориандър: 5.141 точки ORAC

Другите високи антиоксидантни храни, които не са изброени по-горе, които все още са големи източници и са много полезни, включват обикновени храни като домати, моркови, тиква, сладки картофи, нар, ягоди, зеле, броколи, грозде или червено вино, сьомга. Опитайте се да консумирате поне три до четири порции дневно от тези високи антиоксидантни храни (още повече е по-добре) за оптимално здраве.

Ползи за здравето от антиоксидантите.

Досега може би сте знаели колко мощни антиоксиданти са по отношение на защитата на тялото ни от уврежданията, причинени от свободните радикали. Антиоксидантите дават много предимства за различните части на тялото ни. Например, здравето на очите ни може да бъде значително подобрено от антиоксидант, наречен бета-каротин. Флавоноидите могат да ни помогнат да станем по-здрави и по-енергични. Антиоксидантите също могат да помогнат да защитят кожата ни от UV лъчи, които могат да причинят рак на кожата. Нашата имунна система може да бъде запазена. 

Резултатите по ORAC по-горе се базират на теглото (μ mol TE / 100 g.) . Това означава, че може да не е практично да се ядат големи количества от всички тези антиоксидантни храни. Много често децата отказват или не приемат достатъчно плодове и зеленчуци, което дава отражение на развитието им, изграждането на имунитет и както вече уточнихме на здравето им в бъдеще. Антиоксидантите може да са по-лесни за добавяне към нашата и на децата ни специално диета, отколкото бихте могли да мислите с продуктите от серията на FLAVON.

ORAC резултатът за 6 грама на FLAVON KIDS e 14754 T-ORAC/6g. Това е в пъти повече от това, което получава детето ни дори и от най-силните антиоксидантни плодове.

Съставките на Флавон КИДС  са специално подбрани, за да допринасят за здравословния растеж на детето и също така са много полезни по време на бременностт. 

Флавон КИДС е концентрат от екологично чисти плодове и се получава след вакуумно студено пресоване и изпаряване на добре узрели, набрани до 24 часа преди обработката плодове. Благодарение на това в тях са запазени активни всички ензими, витамини, микроелементи и ФЛАВОНОИДИ в синергия.

 

В днешно време да останеш здрав е най-голямото предизвикателство и проблем. Ако и вие, като мен търсите естествени начини за справяне със ситуацията този пост е за вас.

Виждайки невероятните предимства, които дава на мен и моето семейство използването на етерични масла и хранителните добавки на FLAVON реших да споделя своя опит. Аз съм майка не медицински специалист. Съдържанието на тази страница е за информационни цели. Информацията, публикувана тук, представлява само моите мнения и не трябва да се използва за диагностициране, лечение или вместо професионални медицински съвети. Бъдете отговорни за начина, по който използвате етеричните масла и добавките, моля използвайте ги разумно и внимателно.

За въпроси и поръчки:

FB https://www.facebook.com/FlavonTribe

FLAVON: http://www.healthwithflavon.com/M-449454