wellness_club_doterra_essential_oils_promotion_family_flue_kit

Семеен сет масла за грипния сезон – Мента, Лимон, Риган, Чаено дърво и Он Гард

 

В днешно време да останеш здрав е най-голямото предизвикателство и проблем, особено в предстоящия есенно-зимен сезон. Правим всичко възможно да поддържаме въздуха в помещенията чист и мием често ръцете си. Но това което наистина ни е необходимо е да изградим по-добра защита срещу влиянието на околната среда, като подкрепим работата на имунната си система.

В един доклад на Световната здравна организация (СЗО) се твърди, че по-голямата част от сериозните здравословни проблеми в света всъщност са резултат от дълги периоди на небрежна и необоснована злоупотреба с антибиотици, както и от използването на антибиотици при животни, които се отглеждат за мляко и месо.

Ето защо най-доброто нещо, което направих за себе си и семейството си, е преминаването към естествени средства за защита, а именно хранителните добавки и етеричните масла. 

Стотици различни етерични масла са на разположение и много от тях имат мощни антибактериални свойства. Тези 8 мощни етерични масла практически могат да убият всеки микроб!

Семеен сет за грипния сезон

От опит мога да кажа, че използването на етерични масла за профилактика и лечение в дългосорочен план излиза по-евтино, но първоначално е необходима известна инвестиция, която не всеки е склонен да направи. Затова отделих 5-те най- използвани през зимния сезон масла в семейството, приятелите и последователите в „Семеен сет за грипния сезон“. Сетът съдържа 4 масла + 1 бленада по 5 мл. и 1 ролл за направата на собствено разреждане в удобна за съхранение кутия. Маслата, от кпито се състои сета са както следва:

 • Лимон /Lemon/ 5 мл. Етерично масло  – Това масло съдържа мощен почистващ агент, който пречиства въздуха и отстранява микробите от различни повърхности. В наши дни етеричното масло от лимон се използва в много домакинства като заместител на токсичните почистващи препарати. Смесено с вода, това то има освежаващо и ободряващо действие. Подходящо е и при проблеми с дихателните пътища. На емоционално равнище то е и енергизиращо и доказано средство за повдигане на настроението.
  Има антибактериални и антивирусни свойства и антихистамини, което го прави перфектен за борба с възпалено гърло и бактериални и вирусни инфекции.
 • Мента /Peppermint/ 5 мл.Етерично масло – Освен, че премахва миризмите, ментата влияе на повишаване на вниманието и концентрацията и общо освежаване. В малки количества има охлаждащо действие. Смесена с лавандула може да се използва за лекуване на слънчеви изгаряния, а по една капка на двете в студена вода е разтвор за компреси на челото при температура. Облекчава бактериални и вирусни инфекции в устната кухина и се изпозлва за воден разтвор за жабуркане. Ароматът повлиява добре хрема, диария и стомашни неразположения, както и неразположения при пътуване. Подпомага при кашлици и настинки.
 • Чаено дърво /Melaleuca/ 5 мл. Етерично масло – То е единственото от тази група антивирусни, антибактериални и антимикробни масла, което можете да нанесете директно върху кожата, без да е необходимо първо да го разреждате. Много често се използва за лечение на екзема, псориазис, акне и брадавици.

  Редица проучвания потвърждават невероятните ефекти на маслото от чаено дърво. През 2004 г. научен преглед заяви, че то може ефективно да унищожи бактериите, да лекува инфекции като метицилин-резистентен Staphylococcus aureus и може да се използва върху рани като допълнителна терапия. А в друго проучване от 2013 г., е установено, че маслото лекува рани, инфектирани с упорития Staphylococcus aureus, значително по-бързо от конвенционалното лечение.

 • Риган /Oregano/ 5 мл. Етерично масло – Антибактериалните свойства на маслото от риган могат да контролират дори стафилококова инфекция. Също така има болкоуспокояващи, антиоксидантни, антивирусни, противогъбични, противовъзпалителни и антисептични свойства.

  Изследване, извършено през 2001 г. в университета в Джорджтаун и публикувано от Science Daily, показва, че свойството на маслото от риган да разрушава бактериите е почти толкова ефективно, колкото и повечето антибиотици.

  • Маслото е особено ефективно при случаи на гъбички на краката и ноктите, които могат да бъдат третирани чрез накисване на краката в разтвор на вода с няколко капки масло. Също така може  да бъде разредено в базово масло и приложено директно върху засегнатата зона. Повече информация ТУК
  • За лечение на инфекции на синусите можете да вдишате изпаренията на вода, към които сте добавили 2 капки етерично масло от риган.
 • Бленда масла 5 мл. Имунна защита /On Guard/ – Бленда, която подпомага имунната система и служи за предпазване от негативните влияния на околната среда и сезонните вируси и настинки по един естествен начин със силата на етеричните масла от портокал, карамфил, канела, евкалипт и розмарин. Помага за поддържането на здрава имунна функция и поддържането на здрава сърдечно-съдова система.
  • Най-добрият начин да използваме DoTERRA On Guard за максимална полза за имунната ни система е да я вземем вътрешно, било в напитка, или във веган капсула.
  • Дифузвана блендата спомага за пречистване на въздуха в сезона на настинки и грип. Също така се използва за инхалации – 1-2 капки в съд с гореща вода и дишаме парите.
  • Да започнм деня като поставим по 1-2 капки от маслото на стъпалата и разнесем с леки масажни движения. Пододящ метод при деца над 3 години.

 

За поръчки на сета: Семеен сет масла за грипния сезон- Мента, Лимон, Риган, Чаено дърво и Он Гард

 

Как да използваме маслата от сета – рецепти

 

 

 

При болки в гърлото за гаргара

 

1 капка Бленда масла 5 мл. Имунна защита /On Guard/

1 капка Лимон /Lemon/ 5 мл. Етерично масло

1 капка Чаено дърво /Melaleuca/ 5 мл. Етерично масло

в чаша с вода за гаргара *не поглъщайте

 

 

Синусна бомба с незабавен ефект

2 капки Лимон /Lemon/ 5 мл. Етерично масло

2 капки Мента /Peppermint/ 5 мл.Етерично масло

2 капки Чаено дърво /Melaleuca/ 5 мл. Етерично масло

2 капки Риган /Oregano/ 5 мл. Етерично масло

в чаена чаша гореща вода. Вдишва се със затворени очи

 

 

 

 

 

 

Имунна бомба за деца и възрастни

За деца  – за рол он 10 мл

10 капки Бленда масла 5 мл. Имунна защита /On Guard/

10 капки етерично масло Лимон /Lemon/ 5 мл. Етерично масло

5 капки етерично масло Тамян /Frankincense/ 15мл. Етрично масло

5 капки етерично масло Риган /Oregano/ 5 мл. Етерично масло

2 капки етерично масло Чаено дърво /Melaleuca/ 5 мл. Етерично масло

Допълва се с базово масло. Маже се върху стъпалата 3 – пъти на ден.

 

 

 

 

Виждайки невероятните предимства, които дава на мен и моето семейство използването на етерични масла и хранителните добавки на FLAVON реших да споделя своя опит. Аз съм майка не медицински специалист. Съдържанието на тази страница е за информационни цели. Информацията, публикувана тук, представлява само моите мнения и не трябва да се използва за диагностициране, лечение или вместо професионални медицински съвети. Бъдете отговорни за начина, по който използвате етеричните масла и добавките, моля използвайте ги разумно и внимателно.

За въпроси и поръчки: FB https://www.facebook.com/WellnessclubDoTerra

Етерични масла: www.wellnessclubdoterra.com

FLAVON: http://www.healthwithflavon.com/M-449454