wellness_club_doTerra_10_essential_oils_skin_care

ТОП най-добри етерични масла за кожата

Грижа за кожата на лицето с натурални средства – етерични масла!

Ако етеричните масла не са част от всекидневната грижа закожата ви все още, ами те трябва да бъдат! Етеричните масла помагат да се запазиа кожата свежа, да се борят се с признаците на стареене, спомагат да се увеличи еластичността на кожата и много повече! Тук ще разгледаме най-добрите етерични масла за грижа за кожата, как безопасно да използваме етеричните масла за тази цел и кои етерични масла са най-подходящи за специфичните нужди на различните типове кожа.

От опит съм се убедила, че етеричните масла имат прекрасни ползи за кожата на лицето. А следните етерични масла помагат за отстраняването на редица състояния на кожата – от акне до стареене, сухота до омазняване. И когато се комбинират с подходящите базови масла (очаквайте отделен материал и за тях), ще видите абсолютно невероятни резултати.

ТОП най-добри етерични масла за кожата:

Етерично масло от ТАМЯН

Най-добро за: акне и склонна към несъвършенства кожа, стареене на кожата, намаляване на белези, суха кожа

Етеричното масло от тамян е фантастично за всички видове кожа. Той има антибактериални и противовъзпалителни свойства за кожата, което го прави чудесно за акне-податлива кожа. То също така е естествен тонер, намалява порите и изравнява тена. То стимулира растежа на клетките, като помага за стягането на кожата и намалява бръчките и  белезите. Също така помага за успокояване на напуканата, суха кожа.

Етерично масло от ГЕРАНИУМ

Най-добро за: акне и податлива към несъвършенства кожа, стареене на кожата, намаляване на белези, суха кожа, дерматит, екзема

Етеричното масло от гераниум помага да се регулира производството на мазнини и намалява акнето. Също така помага за подобряване на еластичността на кожата и стяга кожата, намалява появата на бръчки. То също така стимулира кръвообращението в зоните, където се прилага, като помага за лекуване на натъртвания, спукани капиляри, изгаряния, разкъсвания, дерматит, екзема, трихофития и други кожни състояния. 

Етерично масло от ЛАВАНДУЛА

Най-добро за: акне и склонна към недостатъци кожа, стареене на кожата, намаляване на белези, суха кожа

Лавандуловото етерично масло е едно от най-използваните масла – мирише невероятно, помага да се отпуснете и тялото ви да се адаптира към стреса и има огромни ползи за кожата. Помага за възстановяването на клетките на кожата, така че е чудесно за зряла кожа, слънчеви петна и белези. Чудесно масло за всички типове кожа и нужди.

Етерично масло от ЧАЕНО ДЪРВО

Най-добро за: акне и хормонални пъпки

Етеричното масло от чаено дърво е едно от най-известните етерични масла за акне-податлива кожа. Неговите антибактериални свойства помагат да се предпазим от бактериите, причиняващи акне, и да се подпомогне заздравяването на раните. Също така помага да се регулира производството на себум, което може да намали силата и честотата на избиване на пъпките.

 Етерично масло от СМИРНА

Най-добро за: стареене на кожата, намаляване на белези, суха кожа

Етеричното масло от смирна е от голяма полза за стареещата кожа. То има силни противовъзпалителни свойства, които спомагат за подобряване на тонуса на кожата, твърдостта и еластичността на кожата, намаляват появата на фини линии и бръчки. Тамянът също може да помогне за отстраняване на уврежданията от слънцето, напукана кожа, обриви и екзема.

Етерично масло от ПАЧУЛИ

Най-добро за: стареене на кожата, намаляване на белези, дерматит, екзема

Етеричното масло от пачули е особено подходящо при стареене на кожата. Стимулира растежа на клетките и изглажда фини линии и бръчки. Тъй като има антисептични, противогъбични и антибактериални свойства, може да се използва и при кожни състояния като екзема, дерматит, псориазис и акне.

Етерично масло от ИЛАНГ ИЛАНГ

Най-добро за: акне и склонна към пъпки и обриви кожа, стареене на кожата, намаляване на белези

Етеричното масло от иланг иланг е едно от любимите ми етерични масла, поради богатия си цветен аромат. То помага да се контролира производството на себум и да се сведат до минимум избиването на пъпки. Също така помага за регенериране на кожните клетки, изглаждане на фините линии и подобряване на еластичността на кожата. Друго голямо етерично масло за всеки тип кожа.

Етерично масло от РОЗА

Най-добро за: стареене на кожата, намаляване на белези, дерматит, суха кожа

Розовото етерично масло е особено подходящо за суха или старееща кожа. Изследователите са открили, че съдържа няколко терапевтични съединения, за които е известно, че стимулират възстановяването, антимикробни и противовъзпалителни съединения. В резултат на това розовото етерично масло помага за усъвършенстването на текстурата и тена на кожата и може да бъде полезно при управлението на кожни състояния като псориазис и дерматит. Интересното е, че едно изследване дори установи, че само вдишването на розово етерично масло потиска загубата на вода в кожата!

Някои важни указания, които трябва да се имат предвид при нанасянето на етерични масла върху кожата:

Етеричните масла не трябва да се прилагат върху кожата „чисти“ или неразредени – те винаги трябва да се разреждат в базово масло до максимум 5%.

Така че, тъй като 1 мл е 20 капки, за всеки 1 мл базово масло, бихте добавили 1 капка етерично масло, т.е. за 10мл съответно 10 капки етерично масло.

Това зависи от вашата уникална кожа и от начина, по който тя реагира на по-високата скорост на разреждане (като например ако имате някакво дразнене). Тогава може да направите по-голямо разреждане като например 7 капки.  Не забравяйте да направите тест, за да сте сигурни, че кожата ви няма нежелана реакция към маслата. Вътрешната предмишница е чудесно място да направите този тест, тъй като кожата е деликатна, подобна на кожата на лицето. Освен това някои етерични масла трябва да се избягват от бременни жени, бебета и малки деца, така че не забравяйте да проверите това предварително.

Аз съм майка не дерматолог. Съдържанието на тази страница е за информационни цели. Информацията, публикувана тук, представлява само моите мнения и не трябва да се използва за диагностициране, лечение или вместо професионални медицински съвети. Бъдете отговорни за начина, по който използвате етеричните масла, моля използвайте ги разумно и внимателно.

За въпроси и поръчки: FB https://www.facebook.com/WellnessclubDoTerra

Етерични масла: www.wellnessclubdoterra.com